OCENA IZDELKA: HP Color LaserJet MFP M277dw

Zaradi težav s prejšnjim tiskalnikom, sem se odločil za nakup novega. Ker sem fan HPjevih Laserjet tiskalnikov, sem vzel multifunkcijski barvni laserski tiskalnik HP Color LaserJet M277DW. Kupil sem ga v Big Bangu, kjer so mi omogočili obročni nakup preko Diners obrokov. 

Tiskalnik sem kupil 21.4.2016 in imam 1 leto proizvajalčeve garancije, za podaljšanje garancije se nisem odločil. Kar bo, pa bo. 

Naprava je MFP, torej pomeni, da lahko skenira, fotokopira, faksira, tiska 1 in 2 stransko. Edino kar ne more narediti je to, da si ne more sama polniti predala za liste in kupiti nove kartuše. 

Upravljanje je možno preko barvnega 7,6cm LCD zaslona na dotik ali pa preko web vmesnika, ki se poveže preko mrežnega (ethernet) priključka ali pa preko wifi. Vmesnik je v obeh primerih enostaven in omogoča veliko funkcij. Naprava ima vgrajen duplex, kar pomeni, da zmore sama obračati liste in obojestransko tiskati na papir. Malo manjši predal za papir (150 listov, namesto 250 listni standardni), pomeni, da bo treba večkrat dodajati papir – ampak to ni težava pri meni, ker nimam podjetja (še.)  Notri pa poleg laserja, grelnika (fuser), najdemo tonerje, ki imajo že vgrajeni boben (image drum) – ki pa so pri temu tiskalniku novejšega designa in zasedejo manj prostora (HP Color Sphere 3). Novi toner vključuje tehnologijo JetIntelligence in je posebej prirejen, da tiskalnik tiska hitreje in z njim lahko ustvarimo do 28% več strani, kot bi jih naredili v primerjavi z prejšnjimi tonerji, ki so malo večji. HP zagotavlja, da tiskalnik natisne do 18 strani na minuto, kar je stestirano kar realno. Tiskalnik dela hitro in ne rabi dodatnega segrevanja kot ostali – prva stran je zunaj v približno 12 sekundah. Kvaliteta tiska je odlična, tako črnobelo in barvno tiskanje je zelo ostro in kvalitetno za laserski tiskalnik v tem rangu. Barve imajo dober kontrast in s pomočjo HPjeve tehnologije ImageRET 3600, se še bolj natančno obdelajo in slike so optimizirane, primerne za poslovna okolja. Vemo, da laserski tiskalnik ne more nadomesti INKJET tiskalnika v primerjavi kvalitetnega tiskanje fotografij, v vsem ostalem pa jih prekašajo in tudi pri fotografijah niso slabi!

Poleg ethernet mrežnega priključka, ima tudi WIFI opcijo, USB priključek in opcijo NFC, kjer lahko približaš mobilno napravo, ki ima tudi NFC in tiskaš neposredno nanj. Če nimaš WIFI omrežja, se lahko s mobilno napravo povežeš direktno na tiskalnik.

Tiskalnik omogoča skeniranje direktno na USB ključek, v oblak, na mrežno mapo, ki jo imaste v skupni rabi v omrežju ali pa pošlje sken direktno na email. Naj omenim še to, da so skenirane datoteke zelo kvalitetno poskenirane in posebna funkcija izboljša barve in ozadje, ki je sedaj res belo.

Za ta tiskalnik obstajata 2 različici tonerjev. Ena je standardna polnitev za cca 1400 strani, druga pa je večja kapaciteta, ki ima oznako X in zmore natisniti do cca 2300 strani. Tonerji imajo ozako 201A oz večji 201X.

 

Karakteristike:

  • 800MHz procesor
  • 256MB spomina
  • 150 listni predal za papir ; 100 listni izhodni papir za papir
  • kvaliteta tiska: 600dpi z tehnologijo HP ImageRET 3600
  • avtomatsko obojestransko tiskanje: duplex vgrajen
  • vmesniki: NFC, lan, wifi, fax, usb + usb vhod za ključek
  • možnost skeniranja preko stekla ali ADF (avtomatski podajalnik)
  • resolucija skeniranja do 1200dpi; preko ADF pa 300dpi

Pogled web vmesnika:
hp2 hp1

Moja ocena: 10/10

[Best_Wordpress_Gallery id=”6″ gal_title=”test tiskalnika HP m277dw”]

Moja hitra predstavitev na youtube: 

Še ena dobra predstavitev v angleščini: 

Več specifikacij najdete v PDFju (KLIK)

vir slike: http://ssl-product-images.www8-hp.com/digmedialib/prodimg/lowres/c04591728.png